Qui som

Vaig néixer entre patrons, mostres, teixits i nervis, molts nervis per servir la comanda a temps. Els meus pares tenien una prestigiosa fàbrica tèxtil i sempre han treballat per les millors marques del mercat. Tot allò no tenia massa sentit per a mi i em vaig dedicar a la química.

Per a mi tenia sentit el art, sobre tot l’abstracció. Sempre m’ha fascinat com es pot dir tant en un simple traç. La seva energia, moviment, forma, textura, pes, contrast parlen per si mateixos. Així em vaig posar a experimentar. Havia de buscar un suport que fos popular; l’art no pot quedar tancat en una sala, ha de sortir al carrer perquè tothom el pugui admirar. El millor suport que vaig trobar va ser, per descomptat, la samarreta que feien els meus pares. Vaig buscar artistes que volguessin col·laborar en el projecte i així va néixer l’empresa Pou Nou el 1986.

Però amb això no n’hi havia prou. Calia mostrar aquella samarreta tan especial en un espai també especial. Així que, amb l’ajuda d’en Carlos, escultor, dissenyem mobles per les botigues dels nostres clients. Amb na Maria Teresa, germana meva i dissenyadora tèxtil inventem noves formes de samarretes. Amb un equip de estilistes fem prendes naturals per acompanyar les nostres samarretes. Amb els dissenyadors busquem artistes e implantem la seva obra a les samarretes. Podríem citar fins a 30 noms més que fan que el nostre producte sigui a més de 200 botigues.

La nostre empresa és a Menorca, al mig del mediterrani i els nostres dibuixos fan referència a aquest mar tan polit i a la nostre estimada illa. Però els podeu trobar a totes les illes Balears, a la península i també per algun país europeu.

Joan Carrés